Minggu, 15 November 2015

Penyakit pencernaan - Membongkar Pemulihan Berkesan Untuk Mencegah Dan Merawat Mereka (Bahagian 2)

Penyakit pencernaan - Membongkar Pemulihan Berkesan Untuk Mencegah Dan Merawat Mereka (Bahagian 2)

Campurkan biji flaks (2 bahagian), akar liquorice (1 bahagian), bunga chamomile (2 bahagian) dan daun Melissa (1 bahagian). Tanamkan 6 gram campuran herba dengan segelas air mendidih dan rebus berwarna selama 5 minit dalam air mandi. Serahkan kepada minuman selama 2 jam dan tuang ia. Minum setengah gelas merebus setiap 3 jam untuk berurusan dengan gastritis akut.
Campurkan kuantiti yang sama Iceland dedaunan liken, mengakibatkan lubang St puncak John's-Wort, daun pudina dan bistort batang bawah yang sama. Tanamkan 8 gram campuran herba dengan 300 mililiter air masak sejuk dan menyerahkan kepada minuman selama 4 jam. Rebus berwarna dan mengisi botol termos dengannya. Biarkan ia menetap selama sejam dan tuang. Minum setengah gelas merebus setiap 3 jam untuk merawat gastrik akut.
Dalam usaha untuk melegakan kesakitan yang disebabkan oleh kekejangan perut dan usus, anda perlu menggunakan herba yang mempunyai tindakan spasmolytic, seperti, puncak berjalur melilot, buah-buahan anise, mengakibatkan lubang St John's-Wort puncak, buah-buahan barberry, buah-buahan Adas, batang bawah manis-bendera, buah-buahan jemuju , buah-buahan ketumbar, Melissa daun dan daun pudina.
Dalam usaha untuk mencegah pengumpulan gas yang berlebihan di dalam saluran pencernaan anda (kembung perut), anda perlu menggunakan batang bawah dan akar angelica taman, bunga yang kekal kuning, bunga lavender yang sama, cinta pasli akar, akar pasli, puncak marjoram dan Rusia dok akar.
Campurkan buah-buahan Adas (2 bahagian), buah-buahan jemuju (2 bahagian), daun pudina (2 bahagian), bunga chamomile (2 bahagian) dan buah-buahan Jintan saru (1 bahagian). Tanamkan 2 sudu besar campuran herba dengan segelas air panas dan rebus berwarna. Serahkan kepada minuman selama 20 minit dan tuang. Minum setengah gelas merebus dua kali sehari - pada waktu pagi dan petang. Ia merupakan ubat yang baik untuk mengelakkan kembung perut.
Campurkan kuantiti yang sama puncak yarrow, puncak wormwood dan tormentil batang bawah. Tanamkan 2 sudu besar campuran herba dengan segelas air panas dan rebus berwarna. Serahkan kepada minuman selama 20 minit dan tuang. Minum setengah gelas merebus dua kali sehari - pada waktu pagi dan petang. Rawatan ini akan sangat membantu dengan pencegahan kembung perut.
Dalam usaha untuk memudahkan buang air besar, anda perlu menggunakan herba mampu memudahkan peristalsis saluran pencernaan. Tumbuh-tumbuhan berikut mungkin membantu besar - puncak centaury biasa, akar bit, pokok paya kulit buckthorn, buah-buahan bilberry merah, lobak merah, buah-buahan Adas, buah-buahan jintan, buah-buahan dan kulit buckthorn, puncak marjoram dan bawang.
Sebelum menggunakan apa-apa herba atau ubat rumah anda sendiri, anda perlu mendapatkan nasihat perubatan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar